Stiri noi
Anunturi online!

Tort cu bezea si smochine

Adauga advertorial
Ingrediente: 6 oua, 300 g zahar tos, 120 g faina, 1/2 lingurita de praf de copt, 1 lamaie, un plic crema de vanilie instant, 300 ml lapte dulce, 20 g unt, 200 g smochine, 2 pliculete cu zahar vanilinat, menta, fructe de sezon. Mod de preparare: Crema de vanilie se prepara conform instructiunilor de pe plic, se acopera cu folie de plastic si se introduce la rece. Cinci galbenusuri si un ou intreg se mixeaza cu 100 g zahar tos pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga praful de copt, faina si se amesteca. Compozitia rezultata se toarna intr-o forma de tort unsa cu unt si presarata cu faina. Se introduce in cuptor si se coace la foc mediu 20-30 de minute. Albusurile se mixeaza cu zaharul vanilinat si zaharul tos ramas pana cand rezulta o bezea tare. Cand blatul este gata, se scoate din cuptor, se pune deasupra crema, se aranjeaza felii de smochine si se toarna bezeaua. Se reintroduce in cuptor incins pentru 20-30 de minute, cat sa se usuce bezeaua si sa capete o culoare aurie. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. Se introduce la rece pentru o ora, apoi se serveste. Se serveste alaturi de salata din fructe de sezon, amestecate cu menta tocata si suc de lamaie.
Durata: 1 h 20 minute
Complexitate: medie
Comenteaza pe Facebook
Adauga Advertorial
Stiri, stire noua
© 2010 - 2018 Stiristul.RO
Cele mai noi stiri noi mondene, lifestyle, auto moto, calculatoare si IT, stiinta, social si arta
Nicolae Balcescu, nr 60, 04000, Bucharest, Romania

Inregistrare cu Facebook
Sau inregistreaza-te in site
Oferta speciala
Te inregistrezi, adaugi anunt si noi te promovam gratuit 100%!
Autentificare cu Facebook
Sau conecteaza-te in site:
Am uitat parola
Nu ai cont? Creeaza cont gratuit!